9 de març 2022: forta participació a la Jornada Paisatge cultural, patrimoni humà

Dins del marc del projecte Nattur[1], que té com a propòsit el desenvolupament sostenible a través del Turisme actiu de Natura, s’ha trobat interessant organitzar una jornada per exposar problemàtiques reals i actuals que giren entorn al patrimoni cultural en sentit ampli i que es donen en entorns fràgils com són els entorns naturals.

 

Així, el dia 9 de març, la Sala de Graus de la Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona, va acollir una Jornada dedicada al paisatge cultural i al patrimoni humà. L’objectiu era reflexionar sobre el que aporta la valorització del patrimoni natural, cultural i també humà, com a eina de desenvolupament sostenible. I, a la vegada, va debatre sobre com mitjançant aquesta valorització i els contactes entre residents i visitants, es podien reduir les relacions tenses que estan apareixent cada vegada amb més freqüència actualment.

 

  • Uns 70 professionals del sector turístic, tècnics de les administracions públiques que gestionen el territori, estudiants i docents han assistit a la jornada
  • Com a ponents s’ha comptat amb la participació de professionals que han abordat la problemàtica de la protecció i valorització del patrimoni, sobretot el immaterial i incloent-hi el patrimoni humà així com la relació entre turistes i residents i  des dels àmbits de l’administració, la consultoria, el guiatge, la cultura, l’educació o la investigació.