El Camí dels Bons homes ha estat triat tercer GR® favorit pels francesos.

Per cinquè any, la Federació Francesa de Senderisme ha organitzat el concurs nacional “El meu GR® favorit”, en el qual es convida als senderistes a votar pel seu GR® favorit entre una llista de vuit senders de gran recorregut que es van presentar enguany.

Gràcies als vots dels senderistes i els habitants d’Arièja, el nostre GR® (número 107) ha quedat en tercer lloc. Una bona medalla de bronze tan sols per davant el GR® 340 – Tour de Belle-Île-en-Mer (Morbihan), el favorit del jurat, i el GR® de Pays Massif du Ventoux (Vaucluse).

Descrits per la Federació com “el nexe d’unió d’est a oest, entre el Mediterrani i l’Atlàntic, els Pirineus es perceben sovint de nord a sud com una barrera infranquejable. I no obstant això, durant segles, la gent ha viatjat d’un costat a un altre, ignorant les fronteres administratives i els camins escarpats per a intercanviar béns, idees, coneixements i somnis… El GR® 107 – Camí dels Bons homes els convida a seguir els passos d’aquests europeus abans d’hora. Entre Arièja i Catalunya, segueixin els passos dels últims càtars, aquests “Bons homes” que, fugint de la Inquisició francesa, van triar l’exili abans que la foguera o la negació de la seva fe. Són tots aquests segles d’història que percep el senderista quan recorre aquest camí que, a més, li permet descobrir una muntanya, una fauna, una vegetació, un clima i altres tantes coses que no els deixaran indiferent.

Una descripció digna d’aquest extraordinari sender. Europeu, recorre França i Catalunya i permet als amants de la muntanya descobrir una gran diversitat de paisatges: pirinencs i mediterranis, però també una riquesa cultural amb els seus nombrosos castells càtars.

Tot l’equip del projecte NATTUR, que treballa cada dia pel desenvolupament de les activitats a l’aire lliure als Pirineus (i en particular per la qualitat del GR® Camí dels Bons homes) dóna les gràcies a tots els participants i els espera l’any que ve per a la nova edició del GR® favorit dels francesos.

Mentrestant, podem aprofitar aquesta oportunitat i capitalitzar aquest tercer lloc al llarg de l’any 2022. Per a més informació, clicar aquí.