El Camí dels Bons homes en les xarxes socials!

El Camí dels Bons homes és el sender transfronterer GR107, que travessa l’Arièja a França i Catalunya a Espanya, i al qual es pot arribar amb tren.

Ens trobem aquí amb la cultura i el clima pirinencs, però també amb el clima mediterrani en el vessant català, amb paisatges molt diversos des de Foix fins a Berga.

Històricament, aquesta ruta va ser utilitzada pels Càtars per a escapar de la Inquisició, d’aquí el seu nom. Podem seguir els seus passos i descobrir el ric patrimoni que ens van deixar, a través de les ruïnes dels castells Càtars que es troben al llarg del camí.

La notorietat d’aquesta excursió encara està per construir, sobretot entre un públic de joves senderistes, disposats a partir durant diversos dies i, per què no, a bivaquejar en aquestes verdes terres o a descobrir les cases rurals i les postes al llarg del camí.

No hi ha res com les xarxes socials per a comunicar-se!

Per això, Ariège Pyrénées Tourisme es va posar en contacte amb dos influenciadors per a proposar-los un programa adaptat i ric en descobriments, i fer-los descobrir el “Camí dels Bons homes ” i la generositat dels seus paisatges. Un itinerari impregnat de la història dels Càtars, amb un marcat ambient pirinenc i mediterrani en travessar la frontera. Aquest “Camí dels Bons homes ” ho té tot per a seduir a totes les generacions.

El “Camí dels Bons homes ” va acollir doncs a 2 influenciadors:

 • Hello la roux, Amélie i Benjamin, apassionats per la imatge i les aventures insòlites, a la recerca de viatges prop de la naturalesa.
  Van recórrer 6 etapes del Camí dels Bons homes, sortint de Foix i arribant fins a les majestuoses ruïnes de Roquefixade, després d’un pas obligat per Montségur, abans d’arribar a Comus, seguit pel refugi de Chioula, Orlu, i finalment acabar la ruta en Mérens-els-Vals.
  Una excursió de 6 dies per a descobrir uns castells Càtars i uns autèntics pobles pirinencs, acompanyada de pernoctacions en cases rurals i de postes.
  Van seguir les petjades dels Càtars que fugien de la Inquisició a través de les ruïnes dels castells que es trobaven en el camí. Entre pastures, muntanyes, pobles i història, van tenir l’oportunitat de viure un viatge el més a prop possible de la naturalesa.
  Descobreix la seva aventura en el seu blog > https://hellolaroux.com/gr-107-randonnee-ariege-chemin-des-bonshommes/

 • A continuació, van ser acollits 2 passports 1 baluchon (farcell). Jean, de Tolosa, originari del Gers, està ansiós d’aventures i descobriments. Anima les seves xarxes socials amb els seus relats d’aventures extraordinàries i els seus bons plans d’escapada.
  El seu viatge pel Camí dels Bons homes va començar en el Col du Chioula fins a Orlu, després va arribar a Merens-els-Vals, seguit de Porta. Des de Porta, Jean va travessar la frontera i va acampar abans d’arribar a Villiela on va completar la seva excursió.
  Així, Jean va tenir l’oportunitat de descobrir una gran varietat de paisatges a mesura que passaven els quilòmetres, entre densos boscos, alts pins i habitants de quatre potes (vaques, cavalls, marmotes, …). Va poder gaudir de la riquesa d’aquest paisatge, mentre canviava de país.
  Descobreix o redescobreix la seva aventura a la natura o podríem dir NATTUR 😉 en el seu compte d’Instagram > https://www.instagram.com/stories/highlights/17924264155675663/

Aquestes aventures en el Camí dels Bons homes han posat de manifest la riquesa d’aquest sender, amb els seus impressionants paisatges, així com els diferents allotjaments i restaurants disposats a acollir als senderistes que desitgin fer una parada. Aquests últims, preocupats pel medi ambient, ofereixen productes procedents de l’agricultura local, d’acord amb els valors de conservació de la naturalesa.

Gràcies a Hello la Roux i 2 passports 1 baluchon per compartir les seves experiències amb les seves respectives comunitats.

I com a premissa, el Camí dels Bons homes es prepara per a competir en el concurs “Le GR préféré des français” organitzat per la Fédération Française de Randonnée
> https://www.mongr.fr/sinspirer/actu/mon-gr-prefere-saison-5 

Els hi explicarem més en un pròxim article.