Formació i seguiment: la combinació guanyadora per a impulsar la seva activitat!

Per a recolzar el desenvolupament del turisme actiu a la natura, l’acció “Estructuració” del projecte NATTUR, dedicada a la professionalització dels actors, es basa principalment en 2 eixos:

  • Qualitat, mitjançant un procés de certificació i un acompanyament individual.
  • La formació, en una lògica d’acompanyament col·lectiu.

Des de fa diversos anys, l’ADT ofereix cursos de formació amb un “servei postvenda” en el qual el formador està disponible per a respondre a les preguntes i acompanyar als professionals després de la formació. No obstant això, els prestataris de serveis, fàcilment mobilitzats pel seu treball diari, no solien recórrer a aquest servei.

Davant aquesta constatació, i en el context sanitari que coneixem, l’ADT ofereix ara cursos de formació que inclouen moments de seguiment.

La idea és dividir el temps de formació en dues mitges jornades (en lloc d’un dia complet), format més fàcil d’absorbir, a més, quan es tracta de videoconferència, i oferir, uns dies després, uns moments de seguiment per a fer balanç del que les empreses han posat en pràctica entre les primeres sessions d’aportació teòrica i les segones d’aportació pràctica.

Aquest format, que es prolonga durant diverses setmanes, permet als participants assimilar millor els temes tractats.

A cada sessió de formació li segueix un qüestionari de satisfacció per a avaluar-la tan bé com sigui possible i conèixer les pròximes necessitats a nivell d’acompanyament.

L’ADT, i els formadors seleccionats en funció de la seva experiència, ofereixen un variat catàleg de cursos de formació que inclou:

Actualment, encara que els proveïdors de serveis tinguin altres preocupacions, els cursos de formació solen estar complets, amb una majoria d’empreses dedicades al turisme actiu a la natura (que tenen prioritat) i representants de càmpings i cases d’hostes.

La força de l’ADT resideix també en el seu excel·lent coneixement dels proveïdors de serveis locals, la qual cosa els permet anar més enllà de la simple oferta d’un catàleg de formació. De fet, es posen en contacte per telèfon amb els prestataris de serveis per a oferir-los plans de formació “a mida” que s’adaptin a les seves necessitats i a la seva capacitat per a posar-los en pràctica.

Els proveïdors que participen en aquestes formacions han fet de la crisi sanitària una oportunitat per a no suportar passivament la situació. Aprofiten el temps de què disposen per a dur a terme projectes en profunditat i millorar la seva oferta i les seves experiències turístiques.