El Camí dels Bons Homes es renova

Després d’un diagnòstic realitzat en el marc de l’acció “Enfortiment de la competitivitat dels itineraris turístics transfronterers” (un estudi de camp de tot el Camí dels Bons Homes i la publicació d’un document exhaustiu en el qual es fa l’inventari de la senyalització i de les obres de millora a realitzar), els equips del projecte NATTUR van realitzar durant juliol de 2020 i novembre de 2020 obres importants per a millorar l’experiència dels senderistes en el camí.
La realització de les millores descrites en aquest estudi es va veure obstaculitzada pels nombrosos esdeveniments als quals ens enfrontarem l’any 2020:
– La tempesta Glòria que, a principis de 2020, va causar veritables estralls en els boscos;
– El confinament degut al Covid-19 que va afectar a tota Europa durant la primavera,
– una primavera i un estiu especialment plujosos que van provocar la proliferació de la vegetació en els camins.

A partir de la primavera el tema del manteniment dels boscos travessats per l’itinerari va estar en el centre de les preocupacions dels equips de NATTUR. El juliol de 2020, les obres van poder, per fi, començar. En el vessant català, les obres han consistit en la tala i retirada d’uns 300 arbres i en el desbrossament intensiu de 20 quilòmetres de camí (GR107) entre el santuari de Queralt i Gósol. I en el vessant de l’Arièja, en la rectificació del camí, que estava afectat per zones de fang persistents entre Montferrier i Montségur
A partir de mitjans d’abril de 2021, els equips continuaran completant el manteniment del camí centrant-se, aquesta vegada, en la seva millora.
Aquestes obres són finançades pel projecte NATTUR-POCTEFA i realitzades conjuntament per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Conseil Départemental de l’Arièja.
Gràcies a aquestes obres, el senderisme en l’itinerari es fa més fàcil, per a delit dels senderistes, petits i grans!