«Trobades professionals» per als professionals del turisme outdoor.

Des de l’inici del projecte NATTUR, l’ADT organitza regularment “Rendez-vous pros” (Trobades professionals) – un recurs imprescindible per a ajudar als professionals del turisme de l’Ariege a desenvolupar les seves activitats.

Aquestes “trobades professionals” poden adoptar diverses formes: jornades de descobriment, sessions de formació, conferències o tallers digitals, i sempre tenen un gran èxit.

Durant l’últim trimestre, els soci-professionals del turisme de l’Ariege van participar, entre altres, a nous cursos de formació l’any 2021:

  • “Vendre productes tot inclòs”, 16 de novembre de 2021 – Una sessió matinal a la qual van assistir 25 persones, impartida per Alice Goutner, experta en dret, per a explicar que la venda de paquets turístics és una activitat regulada pel Codi de Turisme. L’objectiu: que els professionals, especialment els de Outdoor, coneguin la normativa, el què poden o no poden fer i que s’informin de tot el relacionat amb el registre abans de començar.

“La part legal és la més feble quant a les nostres competències i necessitàvem saber en quin marc jurídic es poden vendre paquets turístics, com fer-ho i les subtileses en funció de cada activitat“. – Sylvie, gerent de Chambre d’hôtes.

  • “Instagram: nivell 2”, 14 de desembre de 2021 – Un curs de formació “clau en mà” que permet anar més enllà en el coneixement i la manipulació d’Instagram (crear històries, enquestes, construir reals o fer directes, etc.)

Tenia realment molt interès a poder parlar amb algú especialitzat en el tema. I aquest va ser el cas. Espero que hi hagi més formacions com aquesta en el 2022 perquè era de molt bona qualitat”. – Audrey, gerent de Chambre d’hôtes.

  • Fotos i vídeos 100% amb un telèfon intel·ligent, 9 de novembre de 2021, a càrrec de Laurent Galaup de l’empresa Quatris. Aquest curs de formació presencial es va omplir res més obrir les inscripcions. Amb molta pràctica i exercicis tècnics a l’aire lliure al parc de la ADT. Aquesta formació va permetre als professionals (que coneixien bé el tema) millorar les seves fotos i vídeos. L’objectiu: demostrar que, sense programari ni maquinari professional, és possible oferir continguts d’altíssima qualitat. Nombrosos professionals, entre ells d’allotjaments outdoor i d’activitats a l’aire lliure, van aprofitar aquesta formació pràctica.

No coneixia totes les possibilitats que es poden fer amb un telèfon intel·ligent, un munt d’opcions d’enquadrament i vaig aprendre les regles bàsiques! “– Céline, gerent d’una casa rural.

Aquests 3 cursos de formació, que van tenir un gran èxit, es repetiran probablement aquest any 2022. Ens veiem al febrer durant el Digital Trip organitzat per la ADT per a descobrir el nou catàleg de formació.